Hem            Hundar            Planerat             Galleri            Kullar             Om oss             Minnen        

Ulrika


Jag är från början en inbiten hästtjej som har vuxit upp med afghanhundar, welsh corgi cardigan och schäfer men min första hund som vuxen var en boxer. Länge var det bara boxer som gällde och i samarbete med Anne Haglund och kennel Sparring´s hade jag för några år sedan förmånen att få se två boxerkullar växa upp hemma. Därför är jag extra glad över att vi har fått överta kennelnamnet Sparring´s. Efter den senaste boxern Tilda (Boxerhavens Bel Canto) finns ingen boxer i familjen men det blir det eventuellt i framtiden. Det bästa jag vet är att sitta i valphagen och studera valparnas utveckling! Vi har också haft en schäferkull på Mats tik Özi åt kennel Puckings.


Vi har tillsammans tre hundar. Vår flock består av tre malinois. Mats och jag har hundarna ihop och hjälps åt med träningen. Mats specialitet är spår och min är söket. Därför tränar vi ibland varandras hundar lite vid behov. Ivan är Mats hund medan Baggis och Ida är mina. Jag tävlar i spår, skydd och sök. Ivan och Ida är två individer från vår första mallekull med Baggis som mamma.


Till vardags är jag universitetsadjunkt och undervisar i retorik och våga tala-kurser på Linköpings universitet och utbildning överhuvudtaget ligger mig varmt om hjärtat. För några år sedan kom jag ut med en bok om talängslan. Ett fenomen som, utöver mycket praktisk träning, i mångt och mycket handlar om mental träning och att kunna kontrollera och vara kritisk mot sina egna tankar (och inte mot sig själv och sina färdigheter). Detta är något som är användbart även i hundsammanhang, t.ex. att kunna fokusera och sätta olika mål med sin hundträning, både som tränare av egna hundar och som instruktör på Brukshundklubben. Jag är allmänlydnadsinstruktör på Linköpings brukshundklubb och jag är även instruktör på olika läger runtom i landet. Att vi har en aktiv rasklubb är viktigt och just nu jobbar jag med RAS som bl.a. sammanställer hälsostatistik för AfBV.


När jag inte tränar hund eller springer med dem fotar jag gärna. Jag målar också hund- och hästporträtt i akryl under perioder när tiden finns.Kolla gärna min bok: